Aikuiskasvatuksen uusimmassa teemanumerossa mukana kaksi hankkeen artikkelia

Aikuiskasvatus-tiedelehden uusin teemanumero Tutkija aktivistina? on nyt julkaistu. Numerossa on mukana kaksi EnAct–hankkeen tutkijoiden kirjoittamaa artikkelia sekä hankkeen johtajan Antti Saaren haastattelu, jossa hän pohtii, kuinka eri aiheita koskevat tutkimuspolut saattavat ruokkia toisiaan yllättävilläkin tavoilla.

Hankkeessa kirjoitetut artikkelit pureutuvat numeron teemoihin itsekasvatuksellisista lähtökohdista. Johanna Kallio sekä Jani Pulkki muotoilevat artikkelissaan elämää vaalivan itsekasvatuksen luonnoksen, jonka tavoitteena on tarjota malli ekologisesti kestävämmän ajattelun kehittämiseen ja toiminnan muuttamiseen.  

Toisessa artikkelissa Antti Saari, Jan Varpanen ja Johanna Kallio tarkastelevat Puutarhureiksi nimeämänsä aktivistiryhmän toimintaa, joka sijoittuu kaupungeissa kasvavalle neljännelle sektorille. Toiminta näyttäytyy prefiguratiivisena politiikkana, jossa Puutarhurit tavoittelevat muutosta kohti kestävää ekologista yhteiskuntaa ruohonjuuritasolta.   

Tutkija aktivistina? -teemanumero pohtii kokonaisuudessaan millaiseen vaikuttamiseen aikamme suuret globaalit kysymykset – kuten ilmastonmuutos– kutsuvat tutkijaa osallistumaan. Mikä on tutkijan ja tutkimuksen rooli näiden isojen kysymysten edessä?  

Tiistaina 29.3. klo 10–12 järjestetään teemanumeron julkistamistilaisuus verkossa. Tapahtumassa on paneelikeskustelu aiheesta “Kuinka tutkija ottaa aktivistin roolin vai ottaako?”, mukana aiheesta keskustelemassa myös hankkeen tutkija Antti Saari. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta vaatii ennakkoon ilmoittautumisen. Lisätietoa ja ilmoittautumislomakkeen löydät alla olevan linkin kautta. 

Artikkeleihin sekä haastatteluun pääset tutustumaan tarkemmin täältä: 

Johanna Kallio & Jani Pulkki: 

Elämää vaalivan itsekasvatuksen luonno

https://doi.org/10.33336/aik.115551

Antti Saari, Jan Varpanen & Johanna Kallio

Aktivismi ja itsekasvatus – Itsestä huolehtiminen prefiguratiivisena politiikkana https://doi.org/10.33336/aik.115552

Tutkija liikkeessä, Antti Saari

Täysin eri aiheita koskevat tutkimuspolut saattavat ruokkia toisiaan yllättävillä tavoilla

https://doi.org/10.33336/aik.115561

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: